Kruipruimte isolatie lost veel op

Heb je veel last van vochtproblemen rondom de vloer of erger nog, is er inmiddels schimmel gaan groeien in de vloerbedekking? Dan kan het wel eens de hoogste tijd zijn om kruipruimte isolatie aan te brengen. Door de ruimte onder de woning te voorzien van isolatiemateriaal, zal het vochtgehalte in deze ruimte afnemen en zullen schimmels zich niet langer thuis voelen in de vloer. Maar kruipruimte isolatie biedt nog meer voordelen. Zo kan een geïsoleerde kruipruimte een prima bijdrage leveren op het gebied van duurzaamheid en levert het financieel voordeel op. In dit artikel lees je er alles over. Ook bespreken we welke isolatiematerialen meestal worden gebruikt om de ruimte onder de vloer te isoleren.

De vele voordelen van kruipruimte isolatie

Zoals gezegd behoren vocht- en schimmelproblemen met een geïsoleerde kruipruimte binnen korte tijd tot het verleden. Bedenk daarbij wel dat eventuele schade aan de vloer door schimmelgroei of vocht niet uit zichzelf zal herstellen. De vloer zal hoogstwaarschijnlijk vervangen moeten worden wanneer de schimmel er eenmaal is in gaan groeien. Naast de zojuist genoemde voordelen, zorgt kruipruimte isolatie ook voor een waardestijging van je woning.

Beter energielabel

Zoals je misschien is opgevallen, hechten steeds meer mensen veel waarde aan het energielabel van een woning wanneer ze op huizenjacht gaan. Dit maakt dat het voor woningeigenaren lastig kan zijn om een woning te verkopen waaraan een slecht label hangt. Hoger-energielabelDoor de ruimte onder de woning te voorzien van isolatiemateriaal, kan de woning dus aantrekkelijker worden voor kopers. De kans op een beter energielabel neemt door de geïsoleerde ruimte immers toe. Daarnaast nemen de stookkosten ook af.

Lagere stookkosten en meer wooncomfort

Maar ook als je je woning helemaal niet wilt verkopen, is het isoleren van de ruimte onder de woning een goede investering. Ten eerste verhoog je het wooncomfort doordat de vloer minder koud aan zal gaan voelen. Daarnaast kan je flink op de stookkosten gaan besparen doordat er via een geïsoleerde kruipruimte minder kou de woning binnendringt.

Wil je meer weten over de voordelen van het isoleren van de ruimte onder je woning? Bekijk dan dit filmpje over kruipruimte isolatie.

Isoleren van de kruipruimte is snel gedaan

Wanneer de kruipruimte niet is volgestort met puin en vrij toegankelijk is, dan kan het aanbrengen van kruipruimte isolatie vaak in een dagdeel al zijn afgerond. Dit komt mede doordat isolatiematerialen zoals piepschuimen chips, of isolatie platen eenvoudig en snel kunnen worden aangebracht.

Sterker nog, wanneer er gebruik wordt gemaakt van piepschuimen chips, dan hoeft de isolatiespecialist de kruipruimte vaak niet eens te betreden. Door het gebruik van een lange buis kunnen de chips namelijk evenredig in de ruimte onder de woning worden geblazen. Deze methode kan ook worden gebruikt wanneer je hebt gekozen om de kruipruimte met schelpen het isoleren. Doordat de schelpen een natuurproduct zijn, is dit de milieuvriendelijkste methoden om de ruimte onder de vloer van kruipruimte isolatie te voorzien.

Tot zover ons artikel. Wist je dat de overheid ook van allerlei acties onderneemt om energiebesparende maatregelen, zoals bijvoorbeeld kruipruimte isolatie, te stimuleren? Lees er alles over op deze website.